Evolució

Avui al matí, canviant de canal de televisió (una cosa que, per sort, faig cada vegada menys), he enganxat un debat d'aquells ridículs (un "cara a cara", en diuen). Tractava de la teoria de l'evolució. Bé, en realitat tractava de com en dues universitats espanyoles s'havien prohibit xerrades per part d'un grup creacionista nordamericà (Institut Discovery, crec). El pseudocientífic espanyol practicava el que jo en dic "diplomàcia de corbata": anava molt ben vestit (no com el científic de veritat), i això, en aquesta societat, es valora molt a l'hora de seguir un o altre criteri. No m'estranyaria que l'altre (un professor universitari, crec) hagués demanat una beca per poder anar al plató de televisió.

A sota apareixia l'habitual i penosa votació telefònica dels espectadors a favor i en contra d'una simple pregunta. Aquesta era sobre si creiem que l'home ve del mico. Deixant de banda la migradesa intel·lectual de la pregunta, sabeu quin ha estat el resultat? El 66% a favor del "no". Realment, visc en una societat de salvatges; sí, amb tot el seu significat pejoratiu decimonònic.

Comments

Anonymous said…
Mare meva, en quin món vivim, i quin canal era?
Era Antena 3. El programa que presenta Susanna Griso. És penós que facin entrar aquell programa dins el món dels informatius d'aquell canal.

Popular posts from this blog

Media Markt i la publicitat

Llàtzer de Tormos

Odi en funció multitasca