Menús napoleònics

El dimarts 29 de gener de 2008, el diari El Punt va publicar una notícia titulada "La ciutat amb accent francès". Es tracta, com alguns ja sabreu, de començar a fer moure les màquines, rodes i carros de la immensa moguda que suposarà a nivell espanyol la guerra de la Independència (1808-1814). En l'àmbit gironí, els setges que patí la ciutat entre 1808 i 1809 són un d'aquells esdeveniments que queden fixats en la memòria col·lectiva a base de mites i explicacions interessades.

Enguany, l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial està promovent un conjunt d'actes i visites guiades teatralitzades que busquen donar un caire turístic a les lluites que gent de mitja Europa va protagonitzar al voltant de la ciutat de Girona. Un d'aquests items que caldrà tenir en compte seran els menús napoleònics.

Ah, la cuina, la punta de llança de la cultura i les relacions internacionals catalana i mundial... Ja tinc ganes de tastar, en els millors restaurants de Girona, la rata cuita; la polpa de músculs i vísceres de mula acabada d'escorxar; o, un dels millors plats que portaren els magnífics genets imperials, ortigues escalfades amb pólvora sobre cuirassa de soldat de cavalleria pesada francès.

Sublime.

Comments

GironaMola said…
Mmm,.. cap exemple de cuina vegetariana?

Ja que parles del mestre francès.. jo et parlaré d'una pel·lícula.

"Napoleon Dynamite"

http://www.imdb.com/character/ch0005947/

S'ha de veure.
Anonymous said…
Jo personalment prefereixo el menu carnívor a base de cadàver fresc o passat (depèn de la predilecció que hom tingui envers les mosques). La cuina antropòfaga ofereix moltes possibilitats, mentres menges pots parlar de la vida i miracles del teu menu, fantàstic!

Sempre he cregut que un camp de batalla és un buffet lliure en potència mal aprofitat. Milions de mosques i les seves larves no poden estar equivocades.

Popular posts from this blog

Media Markt i la publicitat

Llàtzer de Tormos

Odi en funció multitasca