World of Webcraft

No, no es tracta de la notícia al voltant del popular joc de Blizzard i de la seva recent gratuïtat. Es tracta d'una reflexió que m'ha vingut avui al voltant del gegant tecnològic Google. Intercanviant uns quants correus amb un amic a l'altra banda de l'Atlàntic sorgeix la qüestió del temor que, aviat, el gegant de sis lletres (fase que manllevo del meu amic) s'ho mengi tot.

La meva rèplica és tan intuïtiva com possiblement falsa. Tal i com jo ho veig, les diferents apostes pel que fa a programari (navegadors, sistemes operatius, ofimàtica, disseny gràfic, xarxes socials, correu electrònic, etcètera) s'estan agrupant cada vegada més en conglomerats empresarials on habitualment hi ha una empresa gran i algunes altres d'aliades. Llavors, el client es fa fan d'aquell conglomerat, no només per fetitxisme, sinó pel que representa de facilitat i portabilitat el fet de no sortir-se massa del niu. És el que està passant amb Apple, el qual està posant-se en el món del cloud computing, possiblement tement les passes de gegant de Google. Microsoft ho està intentant, però, com sempre, a pas de tortuga. GNU i Ubuntu cada vegada tenen més usuaris arreu del món.

Així doncs, el futur de la informàtica sembla passar per l'assimilació d'un d'aquests conglomerats. És el cas de Google i els seus aliats Twitter i RealPlayer. No descarto que en un futur immediat Facebook es dediqui a donar serveis de correu electrònic. Al final, la cosa acabarà com un joc multijugador en línia. Escull el teu bàndol.

Comments

Popular posts from this blog

Media Markt i la publicitat

Llàtzer de Tormos

Odi en funció multitasca