Rodríguez Zapatero resant

Diversos mitjans de comunicació s'han fet eco de la visita del president del Govern d'Espanya José Luis Rodríguez Zapatero. Resulta que ha participat en l'Esmorzar d'Oració, un dels dies més assenyalats de la política dels Estats Units d'Amèrica. M'agradaria ressaltar la paraula política, perquè és d'això del que es tracta l'acte. Malgrat la forta base calvinista de l'acte, aquest és eminentment polític. Podrà assistir l'estrella dels Gators (l'equip de futbol americà de la University of Florida), però també serveix per perfilar quantes armes més es venen a Taiwan o quants soldats més s'envien per completar la invasió d'Haití. Resulta que aquí als Estats Units els rituals polítics no han deixat de tenir un component religiós; de fet, els actes socials també tenen un caire religiós de tipus cristià protestant.


No sé perquè han de ser tan punyents les crítiques emeses per alguns mitjans, com LA RAZÓN.es, des d'on s'opina que Rodríguez Zapatero no és capaç de fer el mateix amb les institucions cristianes catòliques espanyoles. La distància entre una cosa i l'altra és tan evident que no cal fer-ne més comentaris. Al cap i a la fi, en el seu moment també es va ridiculitzar la presència el 1988 del president d'Alianza Popular en el mateix acte (quan llavors per aquí teníem a Ronald Reagan).


No sé perquè pensen els de la Conferència Episcopal que el president del Govern no podia ser capaç de llegir la Bíblia o participar en un acte polític. La propaganda d'antireligiós dirigida contra José Luis Rodríguez és extraordinàriament maginificada per l'Església catòlica espanyola. Saben que menteixen, però els agradaria que fós veritat.

Comments

Popular posts from this blog

Media Markt i la publicitat

Llàtzer de Tormos

Odi en funció multitasca