Ecologia digital

En un primer moment (en el agun moment posterior a la separació entre la llum i les tenebres) els principals diaris espanyols van deixar de tenir la connexió a Internet en els seus respectius departaments d'informàtica. Feliçment, es van adonar que era una eina més, i prou. Més endavant, arribaria el salt a la WWW. Eren aquells temps en els que un havia d'estar a la Xarxa pel simple fet d'estar. En el moment actual, podem llegir notícies les vint-i-quatre hores al dia, i potser fins i tot algun tall de vídeo. No obstant, pel camí hem perdut algunes coses. Per exemple, la qualitat dels redactats: en alguns casos extremament pèssims, plens d'errors ortogràfics, notícies a mig fer i informació repetida.

En un acte de misericòrdia extrem, més endavant les notícies es convertiren en espais de debat i opinió, a la manera d'una democràcia atenenca. Els comentaris, bàsicament, es divideixen entre els "Visca Catalunya!" i "Con Franco esto no pasaba", al marge de la temàtica o contingut de la notícia. Aquests comentaris, evidentment, els fa un conjunt de gent molt concret i, al mateix temps, molt cabrejat. Però la resta això no ho ha de patir, crec jo.

I de mostra, un botó. Recentment, Lluís Suñé, conseller de l'Ajuntament de Torredembarra (una dada, crec que Torredembarra és un dels ajuntaments més rics de Catalunya) ha aixecat una mica de polèmica amb el seu bloc Articles-i-reflexions. Es queixa de la balança fiscal territorial aplicada a l'Estat espanyol utilitzant una imatge descaradament ridícula del territori extremeny. Doncs bé, en una carta al lector publicada a Lavanguardia.es, Juan Romero, militant del Partit Socialista Unificat de Catalunya i d'Iniciativa per Catalunya, demana rectificacions al polític català. En un dels darrers comentaris es pot llegir el següent: "Sr. Romero:¿No le da vergüenza ser militante de una cosa tan lamentable como el PSUC o ICV? ¿Que pasa con los 90 millones de personas asesinadas por los comunstas? ¿Se ha olvidado del Gulag? ¿Le parece que Corea del Norte es un país libre? ¿Y Cuba?"

Per això, des d'aquí reivindico l'ecologia digital. Prou de gastar diners (i píxels) en comentaris inútils, estúpids, mal escrits i menys adequats. Gestionar tota aquesta escombraria és una despesa en temps i diners totalment inexplicable per a un mitjà de comunicació competitiu. Gràcies a sobreinformació com aquesta, les nostres cerques per la Web són menys eficaces. Espero que aviat s'apliqui algun tipus de llei antispam al Grupo Godó i companyia.

Comments

Anonymous said…
Veig que des d'Algèria segueixes alerta del que passa a la Península. Està bé això de l' Ecologia digital, ara no sé si en Genís hi estava massa d'acord... Per cert, el cartell de SOS Extremadura estava francament ben imaginat!!

Jordi
Anonymous said…
Fa temps vaig llegir a la vanguardia, la citada entrevista a un banquer brasileny que explicava en que consistien els credits ninja. sincerament si algú necesita que li expliquin el que realment a passat a l'economia americana i de retruc a la de la resta del món amb un vocabulàri més sencill que el de la citada entrevista, l'animo de tot cor que primer llegeixi un llibre infantil molt popular a Estats Units: "Everybody poops". l'ajudarà a tindre una base a partir de la qual entendre millor el món que l'envolta.
Ana C.

Popular posts from this blog

Media Markt i la publicitat

Llàtzer de Tormos

Odi en funció multitasca