Ortotipografia

Posar en ordre les fonts i la bibliografia és vital en qualsevol escrit de tipus científic o professional en general (informes, memòries, etc.). Existeixen molts estils i articles sobre el tema. Després de mirar-ne molts (i molts), us faré un parell de recomanacions.

La primera és el llibre de Josep Maria Pujol i Joan Solà Ortotipografia: Manual de l'editor, l'autoeditor i el dissenyador gràfic, editat per Columna. És molt interessant la barreja que fa entre un estil clàssic i un de més modern. És dels pocs materials que aconsella com fer una referència d'arxiu o de testimoni oral, inexplicablement deixat de banda a la majoria de llibres d'estil que he consultat. Una altra de les seves virtuts és que no té una forma estricta, sinó un marc de formats i dissenys en el que tu pots triar quin encaixa més en el teu estil.

Un dels inconvenients que té és que no contempla la utilització de referències electròniques, malgrat utilitzar-se en el mateix llibre escrit per Pujol i Solà. Una petita pega que es pot solucionar amb una mica d'imaginació.

Per acabar, un consell general. Recordeu que les referències bibliogràfiques formen part d'un text i, per tant, elements com la llengua i un estil ben definit que encaixi, són prou importants.

Comments

Popular posts from this blog

Media Markt i la publicitat

Llàtzer de Tormos

Odi en funció multitasca